WORKSHOP "MES MAKEN"

Altijd al je eigen mes willen maken? Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het vormen van het profiel van een mes, slijpen, maar ook het maken van een comfortabel handvat.

 

Omdat deze workshop een echt maatwerkprogramma is voor de student in kwestie, bestaat er geen standaardformule.

Een gezellige namiddag in een echt messenmakers atelier gegarandeerd! Lunch en drank zijn inclusief. En op het einde van de dag ga jij naar huis met jouw zelfgemaakt mes!

Als je met twee komt, betaal je slechts €799 i.p.v €998!

WORKSHOP "MES SLIJPEN"

We leren jou hoe je jouw messen vlijmscherp kunt krijgen op een duurzame manier.

 

We voorzien jullie allen van een set professionele slijpstenen tijdens deze masterclass, die je achteraf vrijblijvend kan aankopen.

 

De praktische begeleiding van messenslijpers Sander Miesse en Brecht Loterman (Chef & Knife) helpen je om de bewegingen vlot in de vingers te krijgen.

Je zal kennismaken met de invloed van staal om de gewenste scherpte van je mes te bereiken. Elke deelnemer brengt minstens één mes mee om te slijpen. Hiermee hebben we meteen een breed spectrum aan verschillende staalsoorten die we kunnen vergelijken. 

Zorg er voor dat jouw mes zeker goed verpakt is zodat je er veilig mee naar huis kan. Je kan het bijvoorbeeld  inrollen in een stevige keukenhanddoek.