top of page

WORKSHOP

MAAK JE EIGEN MES

Altijd al je eigen mes willen maken? Tijdens deze dagworkshop kan jij jouw eigen koksmes volledig met de hand maken vanaf een plaat staal en blok hout!

 

We ontwerpen en snijden de vorm van het mes uit, we creëren een grove puntvorm, we maken een comfortabel handvat uit materiaal die je zelf mag kiezen en eindigen vervolgens met lijmen, sculpteren en afwerken.

 

Dit is een uiterst unieke workshop in Europa die vaak geboekt wordt door koppels, familieleden of vrienden voor een speciale gelegenheid.

Duur: +- 8u

Waar: In het atelier van Mknives te Kortenberg
Lunch, drank, materiaal: Inbegrepen

Wat meenemen? Kledij die vuil mag worden en werkschoenen
Prijs woe-vrij: €499 voor 1 persoon

Prijs zaterdag: €900 voor 2 personen 

*maximum 3 personen per workshop. €400 per persoon extra. Tijdens het weekend minimum 2 personen.

WORKSHOP

MES SLIJPEN

Wil jij graag leren hoe je je messen vlijmscherp kan krijgen op een duurzame manier? Tijdens deze workshop leer je hoe je met een set professionele slijpstenen je messen een welverdiende opknapbeurt kan geven.

 

De praktische begeleiding van messenmaker Sander Miesse helpen je om de bewegingen vlot in de vingers te krijgen. Je zal kennismaken met de invloed van staal om de gewenste scherpte van je mes te bereiken.

Duur: 2u
Waar: 
In het atelier van Mknives te Kortenberg of op locatie
Wat meenemen? Elke deelnemer brengt minstens één mes mee om te slijpen. Hiermee hebben we meteen een breed spectrum aan verschillende staalsoorten die we kunnen vergelijken. 

Let op: Zorg er voor dat jouw mes zeker goed verpakt is zodat je er veilig mee naar huis kan. Je kan het bijvoorbeeld  inrollen in een stevige keukenhanddoek. 

Prijs: €200 voor 4 personen - €45 per persoon extra
-> Maximum 10 personen per workshop

April (1 of 1)-56.jpg

WORKSHOP MOUSTACHE:

MAAK JE EIGEN HANDVAT

Ben jij (toekomstig) eigenaar van een Moustache? Dan kan jij deze workshop volgen om een eigen Moustache handvat te maken. In de geuren, kleuren en materialen die je zelf wilt. Let's do this!

 

Wat kan je verwachten?

 

Een interactieve workshop voor 2 tot 5 personen in een echt messenatelier. We gaan aan de slag met een ruwe blok materiaal zoals hout, kunststof of epoxy en vormen dit langzamerhand om tot een volledig op maat gemaakt handvat. Ideaal voor de mensen die graag bezig zijn met design en hun eigen kunstwerkje willen creëren. Geef jouw Moustache mes een persoonlijke touch.

Duur: 4u
Waar: 
In het atelier van Mknives te Kortenberg
Wat meenemen? Kledij dat vuil mag worden

Lunch, drank, materiaal heft: Inbegrepen

Prijs per deelnemer:  100 euro + aankoop Moustache mes (€355) -> Maximum 5 personen per workshop

*Via de website kan er slechts 1 persoon vooraf betalen. Het resterende bedrag kan tijdens de workshop betaald worden.

bottom of page